Ανήμερα τα Χριστούγεννα (25/12/2021) παρακολούθησαμε τη λειτουργία των Χριστουγέννων και μετά τον καθιερωμένο καφέ στο καφενείο του χωριού, αναβιώσαμε το έθιμο του ποδαρικού και πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ που ετοιμάζουμε για το χωριό. Ανήμερα την Πρωτοχρονιά όποιο μέλος της οικογένειας πήγαινε να πάρει νερό από την Κάτω Βρύση, άφηνε γλυκά στον θυρεό της Κρήνης, που έπαιρνε η επόμενη οικογένεια και άφηνε τα δικά της. Αμέσως μετά, μικροί - μεγάλοι είπαμε τα κάλαντα στις γειτονιές του χωριού και μοιράσαμε δωρεάν το ημερολόγιο 2022. Στη συνέχεια ακολούθησαν τα καθιερωμένα κεράσματα στα σπίτια, στο καφενείο και στην ταβέρνα του χωριού μας. Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον Κορονοϊό. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν.

Έτοιμα για να προωθηθούν στο Αρκαλοχώρι τα διάφορα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Παρασπορίου Σητείας την εβδομάδα από 4 έως 8 Οκτωβρίου 2021. Μικρή σχετικά η βοήθεια μας αλλά σίγουρα χρήσιμη.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και προσέφεραν διάφορα τρόφιμα και λοιπά είδη πρώτης ανάγκης, το Κατάστημα υποδημάτων Μουτάκης στη Σητεία, το Παραδοσιακό καφενείο Άννας Τραμπάκουλα και την Ταβέρνα Κασσαλής στο Παρασπόρι για την συγκέντρωση των ειδών και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπής Γιάννη Μαυρακάκη για τη μεταφορά των ειδών στο Αρκαλοχώρι.
Ευχόμαστε κουράγιο σε όλους τους σεισμόπληκτους και δύναμη στους εθελοντές για να συνεχίσουν το σημαντικό έργο τους.

Την Παρασκευή 17/9/2021 το βράδυ διοργανώθηκε στη Σητεία (πάπιες) η εκδήλωση " Διαγωνισμός Μαντινιάδας στη Σητεία από το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ Αγίου Νικολάου " σε συνδιοργάνωση με τον ΔΟΚΑΣ και τον Δήμο Σητείας, την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, την στήριξη της Κινητής Μονάδας ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, τη συμμετοχή 13 Πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Σητείας, του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη και του συλλόγου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και με την υγειονομική κάλυψη από τον Ερυθρό Σταυρό - Εθελοντές Σαμαρείτες.

Ανήμερα της Παναγίας το βράδυ (15/8/2021) , ο Πολιτιστικός σύλλογος Παρασπόριου διοργάνωσε παραδοσιακή μουσική βραδιά (συναυλία) αντί το καθιερωμένο ημερήσιο Παραδοσιακό πανηγύρι λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού με το συγκρότημα του Δημήτρη Πρωτογεράκη (Λιοντάκης Μανώλης, Στεφανάκης Αντώνης, Λιανάκης Βαλάντης, φιλική συμμετοχή Μετζάκης Μανώλης) τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και παρά τους περιορισμούς το γλέντι δεν άργησε να ανάψει και κράτησε μέχρι τις 3 το πρωί. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί και το μουσικό συγκρότημα για το κέφι που δημιούργησε.
Ευχόμαστε και του χρόνου με υγεία χωρίς περιοριστικά μέτρα.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και εξωτερικοί χώροι
Στις 22 Αυγούστου 2021 τοποθετήσαμε τους μικρούς ξύλινους φράκτες δεξιά και αριστερά από την στάση λεωφορείου στο χωριό μας, "κρύβοντας" τις βάνες άρδευσης, ώστε να δώσουμε μια περισσότερο καλαίσθητη όψη στο κεντρικό αυτό σημείο του Παρασπορίου.
Ευχαριστούμε θερμά τον αντιδήμαρχο Σητείας Κο Παπαδάκη Ιωάννη, για την δωρεά των υλικών.
 
Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο και δρόμος