Χριστούγεννα στο Παρασπόρι Σητείας

Την 8η Αυγούστου 2013 στην Παναγία της Ρίζας διοργάνωσε ομιλία με θέμα την νηστεία από τον συνταξιούχο πανεπιστημιακό καθηγητή Μιχάλη Καναβάκη. Ευχαριστούμε θερμά τον καθηγητή, την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας για την άδεια που μας έδωσε να γίνει η ομιλία στο χώρο της εκκλησίας, τον πατέρα Εμμανουήλ Μπελιμπασάκη και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την φιλοξενία και το κέρασμα με καφέ, τσικουδιά, ξηρούς καρπούς και γλυκά μετά το τέλος της ομιλίας και τους παρευρισκόμενους στην ομιλία

Πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα όμορφη και ξεχωριστή εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας 12 Αυγούστου στον ιερό ναό Κοιμήσεως της θεοτόκου , της επονομαζόμενης Παναγίας της Ρίζας η οποία βρίσκεται στον δήμο Σητείας λίγα χιλιόμετρα πιο ψηλά απο το χωριό Παρασπόρι.

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου στο Παρασπόρι, ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Γεωπάρκου Σητείας για το 2019 με μια ξεχωριστή και όμορφη βραδιά, που ξεκίνησε με ενημέρωση για την ιστορία της περιοχής, από την Μινωική εποχή μέχρι και την πρόσφατη περίοδο από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κ. Χρύσα Σοφιανού και τους αρχαιολόγους κ. Νίκο Πανουτσόπουλο και Μαριάνα Κατηφόρη.

Στο χωριό Παρασπόρι του δήμου Σητείας κάτοικοι και επισκέπτες της επαρχίας τίμησαν την μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου με την παρουσία τους στον ιερό Ναό όπου βρίσκεται  900 μέτρα πριν από το χωριό στον δρόμο Αχλάδια - Παρασπόρι και πρόκειται για τον νεότερο Ναό του Χωριού. Ανεγέρθηκε με δαπάνη της Μαλάμως Γαλετάκη, στην μνήμη του υιού της Αλέξανδρου και του συζύγου της Εμμανουήλ και εγκαινιάσθηκε από τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Φιλόθεο Β΄ το 1986.

Υποκατηγορίες