Γεννήθηκε το 1947 στο Μάνεσι Καλαβρύτων,  στο δημοτικό σχολείο του οποίου έμαθε τα πρώτα του γράμματα, ενώ το απολυτήριο το έλαβε από το δημοτικό σχολείο Νέας Μανολάδος Ηλείας. Στη συνέχεια φοίτησε στο 3ο Γυμνάσιο Αρρένων Πατρών όπου και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές σπουδές του. Υπηρέτησε ως κληρωτός τη θητεία του στον Ελληνικό στρατό και για μικρό διάστημα, στην Αστυνομία Πόλεων. Η έφεση του για περαιτέρω σπουδές τον οδήγησαν στις Η.Π.Α. στο Σικάγο, όπου και αποπεράτωσε επιτυχώς τις πανεπιστημιακές σπουδές. Δίδαξε ως δάσκαλος σε σχολεία της Ελληνικής παροικίας του Σικάγου και περιχώρων με επιτακτική επιδίωξη του τη διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας στην ξενιτιά. Ήταν τακτικός συνεργάτης σε τοπική εφημερίδα και ποιήματα και άρθρα του δημοσιεύτηκαν σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες στην Αμερική, Αυστραλία και Ελλάδα. Ποιήματα του έχουν μελοποιηθεί και παρουσιάστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα και στο πανεπιστήμιο Rolla Missoyri των Η.Π.Α.

Το 1985 εκδόθηκε η πρώτη ποιητική συλλογή του με τίτλο "Μια ζωή, Ένα δάκρυ". Το 1988 του απονεμήθηκε από τον κόσμο της ποίησης "THe world of Poetry" το χρυσό βραβείο της ποίησης "Golden Roet Award" για το ποίημα του "Death's Sight" όψη θανάτου. Το 2005 η "Διεθνής Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών" του απένημε το Β΄ βραβείο Λογοτεχνίας "Γιάννη Ρίτσου", για το ποιήμα του "Δεν έστησαν αγάλματα". Είναι μέλος στον Κρητικό Σύλλογο Σικάγου και περιχώρων και τακτικός συνεργάτης του περιοδικού "Κρήτη" και μέλος στην οργάνωση ΑΧΕΠΑ στην οποία διετέλεσε και Κυβερνήτης της. Συμμετείχε στην επιτροπή επιλογής και έκδοσης του τελευταίου βιβλίου της αείμνηστης συγγραφέας Θεανώ Παπάζογλου - Μάργαρη με τίτλο "Δύο Κόσμοι".

Είναι παντρεμένος με την Παρασποριανή στην καταγωγή, Ευαγγελία Πλατή, που σε κάθε βήμα της ζωής του ήταν και είναι ενεργώς και εναργώς δίπλα του.