Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1979 και μεγάλωσε στη Σητεία. Ο Πατέρας  του Νίκος κατάγεται από το Παρασπόρι. Τα πρώτα του ακούσματα στην Κρητική μουσική προέρχονται από τον παππού του Γιάννη Τσιριλάκη, ο οποίος έπαιζε βιολί και ήταν τσαγκάρης στη Σητεία καθώς και από τον ξάδερφο του το Γιώργο Πρωτογεράκη, ο οποίος έπαιζε λύρα μέχρι και τα εφηβικά του χρόνια.

Σε ηλικία 11 ετών εγγράφηκε στο δημοτικό ωδείο Σητείας και ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα στη λύρα με δασκάλα την Ελένη Δρετάκη, η οποία ήταν μαθήτρια του αείμνηστου Κώστα Μουντάκη. Οι σπουδές του στο ωδείο της Σητείας διήρκησαν 9 χρόνια.

Παράλληλα με τη λύρα έμαθε να παίζει βιολί, έχοντας ως δάσκαλο τον παππού του καθώς επίσης λαούτο, μαντολίνο και μπουζούκι.

Στη λύρα έχει πτυχίο, από το δημοτικό ωδείο Σητείας και παράλληλα έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής στο εθνικό ωδείο της Αθήνας, ενώ από το 2014 είναι μαθητής στο βυζαντινό ωδείο της Μητροπολιτικής Αρχιεπισκοπής Ηρακλείου, με δάσκαλο μου τον Αντώνη Πλαίτη (ψάλτης & καθηγητής βυζαντινής μουσικής).

Από μικρή ηλικία παίζει σε διάφορα γλέντια  - πανηγύρια και έχει συνεργαστεί με γνωστούς καλλιτέχνες του Νομού Ηρακλείου, όπως το Γιώργο Κατσουλιέρη (λαουτιέρης), τους Βαγγέλη και Νίκο Τσαφαντάκη (λαουτιέρηδες), αλλά και με σπουδαίους μουσικούς της Σητείας, όπως τον Γιάννη Ανωγιαννάκη (λαουτιέρης) και τον Μηνά Μανίκα (κιθαρίστας), οι οποίοι τον βοήθησαν και συνεχίζουν να τον βοηθούν στην μουσική του διαδρομή.

Το 2015 κυκλοφόρησε την 1η δισκογραφική δουλειά του με τίτλο "Πρώτε μου έρωτα", που περιλαμβάνει 11 τραγούδια σε μουσική, δική του, του Νίκου Κουτάντου, του Ανδρέα Καραπιδάκη και παραδοσιακή και στίχους δικούς του, του Γιώργου Τερζή, της Όλγας Βενιανάκη και του Νίκου Κουτάντου. Τον Φεβρουάριο του 2018 κυκλοφόρησε η δεύτερη δισκογραφική δουλειά, με τίτλο '' Μια Βραδιά στο Καρύδι'' (ΖΩΝΤΑΝΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ) με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυδίου. Συμμετείχε στην δισκογραφική δουλειά "Κρητικό μουσικό σταυροδρόμι" , που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2019, με το τραγούδι "Κουράγιο φίλε".