Αυτό που συμβαίνει με τους κατοίκους του χωριού Παρασπόρι είναι μοναδικό. Μια χούφτα Άνθρωποι με αστείρευτη διάθεση και δύναμη ενώνονται και γεννούν δράσεις... διαθέσεις,,, παρέες,,, μελωδίες και δημιουργούν αναμνήσεις στιγμών. Το νόημα της ζωής τόσο στην διασκέδαση απο τα γλέντια που στην στιγμή στήνουν, όσο και την διαιώνιση αρχών και αξιών μέσα απο πολιτιστικές δράσεις που δημιουργούν με απώτερο σκοπό την ενημέρωση - μάθηση του κόσμου, για τα ήθη τα έθιμα, τα μνημεία του τόπου που πατούν.
Σε συνεργασία με τα 2 καφενεία - μεζεδοπωλεία του χωριού που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πόλος έλξης όλο τον χρόνο απο κατοίκους όλης της επαρχίας ο πολιτιστικός σύλλογος έστρωσε πάνω απο 200 καρέκλες και τραπέζια όπου διοργάνωσε κρητική βραδιά με την συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών. 
Πλήθος κόσμου και απο περιοχές άλλων Νομών επισκέφτηκαν το Παρασπόρι και έζησαν απο κοντά για ακόμα μια φορά τον παλμό της διασκέδασης που γεννάει ο συγκεκριμένος τόπος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του πολιτιστικού συλλόγου πάνω απο 200 άτομα έως τις πρώτες πρωινές ώρες διασκέδασαν με κρητικούς ήχους, παραδοσιακούς χορούς και εκλεκτούς μεζέδες.
Τον κόσμο που τίμησε για ακόμα μια χρονιά με την παρουσία του την μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου με τον εσπερινό που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα και ο οποίος έπειτα ανηφόρισε στα καφενεία του χωριού, διασκέδασαν οι
Γιάννης Μπουντρονικόλας (λύρα), Νίκος Μετζάκης (κιθάρα), Δημήτρης Νικάκης (Λαγούτο).
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τα καφενεία του χωριού με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου και η είσοδος ήταν ελεύθερη.